Donacije

Podržali smo humanitarnu akciju Osmeh za Kosmet

Organizacija Digitalna Srbija sa velikim zadovoljstvom podržala je ovogodišnju humanitranu akciju “Osmeh za Kosmet” za kupovinu božićnih paketića deci iz enklava na Kosovu i Metohiji.

U vreme nove, neočekivane realnosti koju mesecima i živimo i istovremeno joj se privikavamo mnoge delatnosti zadesio je zastoj, a neke, nažalost, i totalni slom.
Među njima je i humanitarni rad kao jedna od najosetljivijih, a trenutno najpotrebnija. Bavljenje humanitarni radom nikada nije bio veći izazov.

Mnoge poslove naučili smo da obavljamo u odavno paralelnom digitalnom svetu, međutim algoritmi odjednom kao da su prestali da obrađuju vesti o problemima sa kojim se društvo suočavalo pre korone.
Sadržaji koji kruže mrežama pokazuju naše, gotovo uniformno, “onlajn ponašanje”.

Na temu pandemije neprekidno vodimo naučne, laičke i kritičke rasprave i nesvesno odbacujemo onu drugu, podjednaku surovu realnost.
Dozvolili smo sebi da globalni filter balon u koji smo ubačeni postane naša zona komfora do koje ne dopiru pozivi upomoć.

Upomoć hladno nam je! Upomoć gladni smo! Upomoć nema struje! Upomoć nema leka!
Zbog toga osećamo odgovornost da kao oni koji znatno više poznaju digitalni svet pomognemo da u njemu opstane ono što ni u najgoroj krizi ne sme da nestane, a to je ljudskost.

Ponosni smo na naše prijatelje iz Humanitarne organizacije Kosovsko Pomoravlje i studente iz Srbije i Republike Srpske koji su zajedno osmislili kreativan i originalan način da decu sa Kosova i Metohije, i ove godine obraduju i ulepšaju im praznike.
Jedinstvena humanitarna onlajn kampanja koju su pokrenuli za prikupljanje novca za paketiće predstavlja njihovu novu ideju za rad prilagođenu uslovima u vreme virusa korona.
Podrška naše organizacije pametnoj, vrednoj i rodoljubivoj srpskoj omladinu uvek će biti maksimalna i neizostvana!
Naši mladi humanitarci su primer požrtvovanosti, predanosti, prijateljstva i ljubavi prema čoveku!

Link na kojem možete izvršiti uplate i videti više o ovoj akciji, možete pogledati ovde.

Svaka čast! Mi smo uz vas!
Organizacija Digitalna Srbija