DevOps

Prednosti Linode Cloud-a za vaše poslovanje

Prednosti Linode Cloud-a za vaše poslovanje

Digitalno doba menja način na koji preduzeća funkcionišu. Internet i društveni mediji su dva glavna katalizatora ovih promena. Preduzeća koja se prilagode ovim novim tehnologijama napredovaće u digitalnom dobu. Oni koji to ne učine možda neće preživeti. Poslovni svet takođe sve više pokreće tehnologija i razvoj softvera. Kao rezultat toga, tehnološka preduzeća postaju češća i profitabilnija nego ikada ranije. Oblak je ovo učinio još lakšim za startapove da rade i s lakoćom skaliraju svoje usluge.

Sa tolikom konkurencijom, važno je razmotriti svoje mogućnosti i pronaći pravog partnera koji vam može pružiti sve što vam treba i ništa što ne morate.
U ovom postu na blogu istražićemo različite prednosti Linode Cloud-a u vašem poslovanju danas

Bezbednost

Računarstvo u oblaku je zgodan način za poslovanje, ali je važno zapamtiti da to nije bezbedan metod skladištenja podataka. Kada čuvate svoje podatke u oblaku, prepuštate potpuni pristup tim podacima svom dobavljaču usluga u oblaku (CSP). Ako niste pažljivi, mogli biste da rizikujete ozbiljno kršenje bezbednosti koje može koštati vašu kompaniju mnogo vremena, novca i reputacije. Koje sigurnosne garancije nudi vaš dobavljač usluga u oblaku? Da li je dovoljno? Kako znaš? Ovo su sva kritična pitanja koja treba da postavite sebi pre nego što premestite svoje podatke u oblak. Srećom, postoji nekoliko načina na koje možete osigurati da su vaši podaci bezbedni kada se čuvaju u oblaku. Jedna od opcija je da šifrujete svoje podatke pre nego što ih sačuvate u oblaku. Drugi način je da koristite provajdera upravljanog hostinga koji nudi siguran hosting u oblaku, kao što je Linode.

Brzina i skalabilnost

Jedna od najvećih prednosti hostinga u oblaku je ta što omogućava vašoj kompaniji da se brzo poveća ili smanji po potrebi. Bez obzira da li doživljavate iznenadni porast potražnje ili morate privremeno da zatvorite neke aspekte svog poslovanja, lako možete upravljati svojim resursima da biste zadovoljili potražnju. Kada se vaši podaci čuvaju lokalno, nemate ovu fleksibilnost. Ako treba da dodate više resursa – bilo sa stanovišta infrastrukture ili ljudskih resursa – može potrajati značajno vreme, novac i trud da se izvrši promena. Hostovanjem vaših podataka na serveru u oblaku, možete brzo povećati veličinu da biste zadovoljili potražnju ili smanjiti da biste pojednostavili rad kada je to potrebno. Imajte na umu da svi dobavljači oblaka ne nude istu skalabilnost i fleksibilnost. Pre nego što napravite izbor, uverite se da znate šta može da uradi za vas i kako.

Automatizacija i pouzdanost

Provajderi hostinga u oblaku obično nude nekoliko automatizovanih usluga koje vam omogućavaju da efikasnije upravljate svojim poslovanjem.
Na primer, vaš provajder može da obezbedi ugrađeno rešenje za balansiranje opterećenja koje automatski distribuira saobraćaj na vašim serverima. Hostovanjem vaših podataka u oblaku, možete iskoristiti prednosti brojnih ovih automatizovanih usluga da biste uštedeli vreme i novac. Naravno, trebalo bi da obezbedite da vaš provajder nudi vaše potrebne usluge. Ako nije, uvek možete da koristite uslugu treće strane da povećate svoju platformu za hostovanje u oblaku.

Prednosti Linode Cloud-a za vaše poslovanje

Preduzeća treba da budu u toku sa najnovijom tehnologijom i trendovima.
Na primer, kompanije sve više sele svoje osnovne usluge u oblak. Kada preduzeća hostuju svoje veb lokacije i aplikacije u oblaku, mogu brzo i lako da povećaju svoje poslovanje. Ovo je posebno korisno za kompanije tokom sezonskih skokova potražnje ili tokom perioda velikog prometa kao što su Crni petak i Sajber ponedeljak. Kada se vaše poslovanje oslanja na oblak, ne morate da brinete o zastojima. Ako vaš centar podataka doživi nestanak struje ili mreže, vaše usluge će biti van mreže. Kada hostujete svoje aplikacije i podatke u oblaku, ne morate da brinete o prekidu rada jer će vaše usluge biti u funkciji. Takođe možete uštedeti novac tako što ćete svoje aplikacije i podatke hostovati u oblaku.

Napišite komentar