Programiranje

Top 10 najpopularnijih programskih jezika u startap industriji

Startap može biti kompanija ili projekat koji je inovativan u svojim početnim fazama poslovanja. Programski jezici se odnose na skup gramatičkih pravila koja se mogu koristiti za upućivanje računara ili drugog računarskog uređaja kako da obavlja određene zadatke.
Startapi mogu birati između nekoliko jezika kako bi im pomogli u njihovim projektima. Velka većina Stratapa plaća visoke plate programerima koji koriste najsavremenije programske jezike.
U ovom članku ćemo videti trenutno najplaćenije programskim jezike za juniore.

JavaScript – omogućava razvoj veb i mobilnih aplikacija, veb lokacija, servera i drugih proizvoda. Programeri preferiraju JavaScript kako bi obezbedili moderne korisničke interfejse i nisku cenu. Osnovna svrha JavaScript-a je da učini veb stranice i softver interaktivnijim i dinamičnijim, privlačeći na taj način korisnike čak i u ranoj fazi života startap-a.

Rubi – se može koristiti za pokretanje pokretanja. Programeri početnici koriste Rubi za upotrebu API-ja. Rubi je idealan jezik za složene veb projekte, čak i za MVP.

Kotlin se može koristiti za Android razvoj. To je višenamenski, višeplatformski i programski jezik otvorenog koda. Kotlin je veoma sličan Javi. To je jezik koji se lako razume, zbog čega raste brzim tempom.

Python je proglašen za najbolji programski jezik od strane programera koji rade u startap kompanijama. Pithon se dobro integriše sa drugim jezicima i alatima, što ga čini odličnim programskim jezikom. To je jeftin programski jezik koji je takođe veoma tražen u velikoj zajednici.

Go – je jedan od najjednostavnijih programskih jezika koje nova preduzeća mogu koristiti bez ikakvih složenosti. Startapi koji žele da razviju svoje pozadinske projekte računarstva u oblaku moraju da pogledaju programski jezik Go.

Swift je hvaljen kao moćan, intuitivan programski jezik koji je pogodan za početnike. Svift je jednostavan za učenje, čitanje i pisanje. Svift ima mnogo korisnih funkcija za programere koji rade u start-up-ovima, kao što su brz i sigurniji razvoj aplikacija, jednostavna struktura i rukovanje greškama.

Perl je programski jezik opšte namene koji mogu da koriste početnici. Perl je jezik otvorenog koda koji je potpuno besplatan za upotrebu. Perl vam omogućava da pristupite širokom spektru modula preko svoje sveobuhvatne Perl arhivske mreže.

PHP – je poznat po svojoj velikoj zajednici korisnika i naprednoj zajednici. Lako je pronaći proširenje u startu za PHP razvojni tim.

Scala je najbolji jezik za kreiranje skalabilnih aplikacija. Scala koristi Java virtuelnu mašinu (JVM) i bajt kod za skriptovanje kodova. Scala mogu da koriste početnici za upravljanje velikim projektima.

Java-u  mogu da koriste početnici kao programski jezik visokog nivoa, prenosiv i zasnovan na klasama. Java se često nalazi u uspostavljenim i početnim stekovima. Java je odličan izbor za pravljenje veb aplikacija.

Napišite komentar