Sajber bezbednost

Albanski hakeri objavili upozorenje

Kao i do sada, pratimo sve šta se dešava u našoj okolini kada su sajber napadi u pitanju. Tako su i ovog puta Anonimusi Albanije objavili upozorenje u kojem izražavaju pretnje zbog hapšenja zlikovca Ramuša Haradinaja, odnosno njegovog eventualnog izručenja Srbiji.

Ono što AA ne znaju, a to će saznati verovatno uskoro, da je jedna od najjačih srpskih hakerskih grupa RAS (koja sebe ne želi da svrstava među Anonimuse) postavila obaveštenje još pre nekoliko dana, s tim da nije htela da izlazi u javnost jer su pratili akcije AA sve do danas.

Inače, video materijal nije nastao u Albaniji, već na teritoriji Kosova i Metohije.

Za Sistem Administratore

Ono na šta upozoravaju naši poznanici iz SHG RAS, jeste da postoji velika verovatnoća da će krenuti masovni hakerski napadi u narednim danima, pa čak i nedeljama na sajtove, portale, mreže i servere, širom Srbije.

S toga upozoravaju i mole sve sistem administratore, kao i pojedince, odnosno preduzeća, da povedu više računa o sistemima i održavanju u predstojećim danima viagra con receta.

Podsećanja radi, pre 3 godine pred potpisivanje briselskog sporazuma, u Srbiji je srušeno između 850 i 1000 sajtova. Sami procenite kolika je šteta naneta.

“Za francusku vladu – mi smo Anonimusi Albanije. Mi smo veoma razočarani vašim stavom u vezi sa hapšenjem gospodina Ramuša Haradinaja, jednog od naših heroja.

On je doprineo oslobađanju Kosova 1998. godine. Kosovo je nezavisno, a ne deo Srbije. Vi podrivate dijalog između Kosova i EU. Vaša provokacija promoviše rat na Balkanu.

Dakle, ne igrajte se sa nama. Ne bi trebalo da izručite Haradinaja Beogradu, posle toga imaćete rat sa nama i Albancima. Ne zaboravite, oslobodite gospodina Haradinaja, ili ćete platiti ovo. Mi smo Anonimusi Albanije. Mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo. Čekajte nas!” – navodi se u poruci Anonimusa Albanije.”

Zahvaljujemo se grupi RAS na obaveštenju.

 

 

Napišite komentar