Sajber bezbednost

Kako prijaviti hakovan profil na Instagramu

hakovan profil na Instagramu

Da biste prijavili hakovan Instagram profil, prvo se morate prijaviti na svoj nalog.
Ako nemate pristup svom nalogu, možete koristiti opciju „Zaboravili ste lozinku“ da biste resetovali lozinku.
U ovom slučaju je od krucijalne važnosti da imate pristup vašem imejl nalogu, jer ukoliko ni to ne budete imali, vaš nalog na Instagramu će verovatno biti potpuno nedostupan za dalji oporavak.
Nakon što ste se prijavili, potrebno je da pređete na profil hakovanog naloga i kliknete na tri tačke u gornjem desnom uglu profila. U padajućem meniju izaberite opciju „Registruj profil“.

Nakon toga, Instagram će od vas tražiti da izaberete kategoriju aplikacije. Ako je vaš nalog hakovan, izaberite opciju „Nalog je hakovan“.
Kada odaberete kategoriju, Instagram će od vas tražiti da unesete svoje ime i e-poštu kako bi mogli da vas kontaktiraju ako im zatreba dodatna pomoć. Takođe možete dati dodatne detalje o hakovanom nalogu, ako ih imate.

Nakon što podnesete prijavu, Instagram će izvršiti odgovarajuće provere i ako se potvrdi da je nalog hakovan, biće deaktiviran.
Ako je vaš nalog ponovo aktiviran, preporučuje se da odmah promenite lozinku i aktivirate dvofaktorsku autentifikaciju da biste zaštitili svoj nalog od budućih napada.

Međutim, ako imate problema sa prijavljivanjem ili ako niste sigurni da li je vaš nalog hakovan, kontaktirajte Instagram podršku za dalju pomoć.

Pored toga, preporučuje se da koristite jaku lozinku i dvofaktorsku autentifikaciju i da izbegavate povezivanje sa nepoznatim aplikacijama ili sajtovima.
Takođe, važno je da redovno proveravate svoj profil i da budete oprezni kada kliknete na linkove koji vam se šalju putem privatnih poruka ili komentara.

Napišite komentar