Vesti

Brazilska policija razbila brazilsku bandu poznatiju kao “Bitcoin šeik”

bitcoin

Više od 100 brazilskih policajaca sprovelo je istovremenu raciju u tri savezne države na dvadeset adresa povezanih sa lažnom mrežom koju kontroliše Francisco Valdevino da Silva. Prema vlastima, grupa Francisco Valdevina da Silva (Francisco Valdevina da Silva), poznata i kao “Bitcoin Šeik”, osumnjičena je za proneveru i pranje kripto imovine vredne više od 700 miliona dolara od Brazilaca, kao i građana od najmanje deset drugih latinoameričkih zemalja uključujući i SAD.

U većini slučajeva, kriminalci su investitorima obećavali mesečni povrat do 20% njihovih ulaganja, tvrdeći da će njihov tim “iskusnih trgovaca kriptovalutama doprineti garantovanoj dobiti“.
Osim toga, De Silva banda je ponudila ulaganje u navodno vlastite kriptovalute, koje zapravo nisu imale podršku ni likvidnost.

Policijska racija je obavljena nakon završetka međunarodne istrage Interpola, sprovedene zajedno sa Ministarstvom za unutrašnju bezbednost SAD.
Iz materijala koji su objavile brazilske vlasti saznalo se da su pored De Silve u upravljanju lažnom mrežom bili uključeni i članovi porodica.
Podsetimo, brazilska federalna policija je krajem septembra izvršila pretrese u 15 firmi i privela 11 osoba osumnjičenih za stvaranje piramide kriptovaluta. Istraga je pokazala da su organizatori stvorili mrežu fiktivnih kripto kompanija, uz pomoć kojih su od žrtava prikupili najmanje 6 miliona dolara.

Napišite komentar