Vesti

Nakon novog Bing-a OpenAI pokreće Microsoft Office pakete

Bing OpenAI

Nakon Microsoftove saradnje sa OpenAI-jem koja je vezana za rad Bing-a koji pokreće ChatGPT, dolaze još interesantne vesti iz njihove kuhinje.
Ova ekipa planira da integriše Outlook i PowerPoint koji pokreće OpenAI.

Prema izveštajima, Microsoft će uskoro objaviti ažurirane Office aplikacije sa AI funkcijama!
Tehnološki div se sprema da već početkom marta meseca pokaže šta Word, PowerPoint, Outlook i drugi Microsoft 365 programi mogu postići sa svojom Prometheus AI tehnologijom i OpenAI jezičkim modulom.
Prema modelu Prometheus, koji je razvijen uz pomoć OpenAI-ja, Microsoft je nedavno izdao novu verziju Binga koja može odgovoriti na mnoga pitanja kao model pretraživača.

Kompanija je takođe predstavila novi Edge koji koristi Prometheus i ima integrisan “AI kopilot”.
Korisnici mogu brzo pristupiti novoj Bing funkciji četovanja klikom na dugme u gornjem desnom uglu.
Ovo funkcioniše slično kao ChatGPT u vašem pretraživaču.

Microsoft se nada da će uspeti da izradi grafikone i vizualizacije za upotrebu u PowerPointu ili Excelu koristeći svoju AI tehnologiju.
Stoga Microsoft, nakon Binga koji pokreće OpenAI, planiraju integraciju i sa Wordom, Powerpointom i Outlookom koje će takođe pokretati OpenAI.

Neki izveštaji su pokazali da je Microsoft želeo da njihov model veštačke inteligencije može da piše tekst koristeći jednostavne znakove unutar svojih Office proizvoda. Nije iznenađujuće što se čini da Microsoft nastoji da objavi dodatne mogućnosti AI za svoje proizvode pre nego što Google predstavi svoju ChatGPT konkurenciju, zato im se žuri kako bi što više ljudi koristilo njihove proizvode.

Navodno je Microsoft pomerio datum lansiranja tako da se to dogodi pre Googleovog planiranog saopštenja.
Novi Bing je prvobitno trebalo da debituje krajem februara.
S obzirom na to da su nedavno pristali da ulože “više milijardi dolara” u OpenAI, Microsoft korporacija je takođe u obavezi da nastavi sa povećanjem spektra funkcija koje nudi AI.

Napišite komentar