Vesti

Google i IFES u partnerstvu za jaču bezbednost na internetu

bezbednost na internetu

Zajednička studija koju su sproveli Google i YouGov u 2022 godini pokazala je da se preko 50% novinara, političara i javnih ličnosti suočava sa rizikom od hakovanja njihovih onlajn naloga.
Kako pretnje postaju sve intenzivnije, a ulozi rastu, Google je pokrenuo akciju da obezbedi sigurnost svih onlajn korisnika, posebno onih koji su podložniji sajber napadima kao što su novinari, aktivisti, političari i drugi.
Da bi to postigao, Google je najavio novo partnerstvo sa Međunarodnom fondacijom za izborne sisteme (IFES) kako bi ponudio besplatnu obuku i bezbednosne alate za osobe kojima je ugorženo onlajn prisustvo.
Ova saradnja je najavljena na Dan bezbednijeg interneta (SID), koji se obeležava 7. februara, a namenjena je jačanju odbrane demokratskih sistema za sve.

Google je takođe otkrio svoje partnerstvo sa Defending Digital Campaigns (DDC) kako bi zaštitio američke političke kampanje pre američkih izbora 2024.
Kompanija će distribuirati 100.000 besplatnih bezbednosnih ključeva Google Titan širom sveta tokom 2023. godine. osobama sa visokim rizikom od hakovanja.
IFES je neprofitna organizacija koja obezbeđuje proizvode za sajber bezbednost u 145 zemalja, radiće sa Google-om da ponudi vredne bezbednosne alate i resurse na mreži visokorizičnim korisnicima, uključujući i sadržaje:

  • Obuka o sajber bezbednosti – U partnerstvu sa Google bezbednosnim inženjerskim centrom, IFES će unaprediti svoj nastavni plan i program kako bi kreirao sadržaj obuke koji je relevantan za specijalizovanu publiku i pokriva najnovije pretnje. Obuka će biti ponuđena novinarima, aktivistima, predstavnicima civilnog društva i organizatorima izbora.
  • Povećana svest o alatima za sajber bezbednost – Google će obezbediti alate kao što su Program napredne zaštite (APP), Google Titan bezbednosni ključevi, Project Shield (besplatna alatka za zaštitu veb lokacija od DDoS napada) i još mnogo toga za podizanje svesti o alatkama za sajber bezbednost u 30 zemalja .
  • Rukovodstvo u industriji i studije slučaja – IFES će deliti informacije o novim trendovima kako bi pomogao Google-u da razume kako IFES partneri koriste njegove proizvode. Google će takođe pružiti informacije iz svoje grupe za obaveštavanje pretnji (TAG) kako bi pomogao IFES-u da ostane informisan o evoluirajućim trendovima aktera pretnji koji pokušavaju da podriju demokratski proces.

Zaštita predizbornih kampanja u SAD uoči izbora 2024

Pored zaštite predizbornih kampanja u SAD, DDC projekat bezbednosti kampanje će besplatno obezbediti obuku o bezbednosti i proizvode za kampanje u svim državama.
Google je naveo da je kroz svoje partnerstvo sa DDC-om obezbedio više od 380 kampanja i distribuirao preko 20.000 bezbednosnih ključeva od 2020.

Svako ko smatra da je izložen povećanom riziku od ciljanih napada podstiče se da se upiše u besplatni program napredne zaštite (APP), koji pruža najjače bezbednosne karakteristike Google naloga i proaktivno štiti od novih pretnji koje se razvijaju.

Napišite komentar