Sajber bezbednost

Anonimusi puštaju alat koji će doprineti najvećem sajber napadu na Rusiju

Anonimusi su napravili alat koji čak i običnim korisnicima omogućava da doprinesu "najvećoj" sajber operaciji u istoriji.

Anonimusi su napravili alat koji čak i običnim korisnicima omogućava da doprinesu “najvećoj” sajber operaciji u istoriji.

Hakeri i haktivisti objavili su zajedničko saopštenje, prema kojem nameravaju da nastave već započeti sajber rat protiv Rusije i “udare je svime što mogu”.
Otvoreno pismo sa heštegom #OpRussia napisali su Anonimusi, GhostSec, SHDWSec, Squad303 i postavili ga na internet.

“Moramo da ih udarimo na takav način da parališemo ceo njihov sistem”, rekli su hakeri, napominjući da su sada “veći i jači nego ikad”.

Anonimni članovi pod nazivom Squad303 kreirali su alat koji omogućava čak i običnim korisnicima Interneta bez posebnih veština da doprinesu “najvećoj i najuspešnijoj sajber operaciji u istoriji”.
Nećemo navesti ime alata, ali možemo da potvrdimo da je veoma podmukla stvar i da je jednostavno usmerena ka običnim ljudima i korisnicima u Rusiji!

Dok su neke ruske hakerske grupe objavile da će napadati samo državne sisteme Ukrajine, ali ne i sisteme širom Evrope i Amerike, sada su tzv. Anonimusi otišli još dalje.
Po rekacijama koje se vide na određenim forumima, nakon ovih napada čini se da će sajber rat još više eskalirati.

U roku od 48 sati od objavljivanja alata, grupa je na Tviteru objavila da je Rusima poslato 2 miliona tekstualnih poruka, a za nedelju dana taj broj je porastao na 7 miliona.

Ubrzo je alatu dodata funkcija koja vam omogućava da se šalju i-mejlovi na nasumične adrese ruskih korisnika putem WhatsApp-a.
Dana 15. marta, Skuad303 je saopštio da je Rusima poslato ukupno 20 miliona tekstualnih poruka, mejlova i WhatsApp-a. poruka i obećao da će objaviti alat koji će omogućavati da se pretplatnici pozovu iza skrivenog broja.

Zaključak donesite sami.

Napišite komentar