Vesti

Kina predstavila ogroman blokčejn klaster sopstvenog dizajna

blokčejn klaster

U Pekingu je predstavljen blokčejn klaster sa 1.000 servera, sposoban da obradi 240 miliona transakcija pametnih ugovora svake sekunde.

Klaster je povezan sa ChainMaker-om, blokčejn platformom koja je u potpunosti razvijena u Kini i koju koriste velika kineska privatna i javna preduzeća.
Nadležni u ChainMaker su izjavili takođe da su razvili silikonski procesor sa 96 jezgara dizajniran da ubrza transakcije na blokčejnu.

S obzirom da SAD nameću zabrane izvoza visoke tehnologije u Kinu, ovakve instalacije dokazuju da Peking može sam da dizajnira i izgradi tehnički sofisticiranu opremu.
I oni potvrđuju želju Kine da široko koristi blokčejn u različitim oblastima aktivnosti zemlje.

Kina planira da pametne ugovore učini važnim delom svog poslovnog okruženja.
Prema izveštajima kineskih medija, blokčejn klaster će se koristiti za snimanje i obezbeđenje transakcija u 80 različitih odeljenja u 16 ​​okruga u Kini.
Planirane oblasti primene su saobraćaj, finansije i telekomunikacije.

blockchain

Uz pomoć tehnologije Kina želi da postigne efikasniju koordinaciju sistema upravljanja.
Svetski mediji su se već oglasili o tome da Komunistička partija Kine jednostavno želi da prati sve poslovne procese u zemlji i da ih prilično kontroliše. Možda i jeste tako.

Ova instalacija, sa čisto tehničke tačke gledišta, sada je jedna od najmoćnijih implementacija blokčejn na svetu.
Već sama činjenica njegovog postojanja treba da da podsticaj razvoju sličnih tehnologija u drugim zemljama.

Inače, programeri iz Srbije su poznati da odlično rade blokčejn tehnologiju, odnosno da su dobri programeri u toj oblasti.

Napišite komentar