Marketing

Najbolje vreme za objavu sadržaja na TikToku

Najbolje vreme za objavu na TikToku

Vreme objavljivanja sadržaja na TikToku može značajno uticati na njihovu vidljivost i angažovanost publike.
Najbolje vreme za objavu na TikToku zavisi od ciljne publike, geografske lokacije i vrste sadržaja.

Uopšteno, najbolje vreme za objavljivanje na TikToku su vremena kada je najviše korisnika aktivno na platformi. Ovo obično uključuje vreme nakon škole ili posla, odnosno kasno popodne i veče. Međutim, ako je vaša ciljna publika u drugoj vremenskoj zoni, treba uzeti u obzir njihovu lokalnu vremensku razliku.

Takođe, preporučljivo je objavljivati ​​redovno, najmanje jednom dnevno, kako bi se održala prisutnost na platformi i povećala angažovanost publike. Kvalitet sadržaja je takođe ključan faktor za postizanje uspeha na TikToku, pa se preporučuje da se fokusirate na stvaranje originalnog i zabavnog sadržaja koji će privući publiku.

Najbolji trenutak za objavu sadržaja na TikToku zavisi od mnogih faktora, uključujući ciljnu publiku, geografsku lokaciju i vrstu sadržaja. Međutim, opšte smernice kažu da je najbolje vreme za objavu na TikToku kasno popodne i veče, kada je najveći broj korisnika aktivno na platformi. Takođe, preporučuje se da objavljivanje bude redovno, najmanje jednom dnevno, kako bi se održala prisutnost na platformi i povećala angažovanost publike. Kvalitet sadržaja je takođe ključan faktor za postizanje uspeha na TikToku, pa se preporučuje da se fokusirate na stvaranje originalnog i zabavnog sadržaja koji će privući publiku.

TikTok je jedna od najpopularnijih društvenih mreža danas i moćan alat za promovisanje brenda ili proizvoda. Međutim, važno je znati kada objaviti sadržaj kako biste došli do što većeg broja korisnika. U ovom članku, istražićemo faktore koji utiču na najbolje vreme za objavu sadržaja na TikToku i pružiti vam opšte smernice kako biste imali najbolje šanse za uspeh.

Faktori koji utiču na najbolje vreme za objavu sadržaja na TikToku

Najbolje vreme za objavu na TikToku zavisi od mnogih faktora, uključujući vremensku zonu vašu ciljnu publiku i njihove navike na mreži.
Važno je imati u vidu da je TikTok globalna mreža, pa ako se fokusirate samo na našu vremensku zonu, možda ćete propustite publiku u drugim delovima sveta, sve zavisi šta želite da postignete.
Drugi faktori koji utiču na najbolje vreme za objavu sadržaja na TikToku uključuju temu i vrstu sadržaja koji objavljujete.

Opšte smernice za objavljivanje sadržaja na TikToku

Iako je teško odrediti tačno najbolje vreme za objavu sadržaja na TikToku, postoji nekoliko smernica koje možete ispratiti.
Prema podacima TikToka, najbolje vreme za objavu sadržaja je kasno popodne i veče, kada je najveći broj korisnika aktivno na platformi. Takođe, preporučuje se da objavljivanje bude redovno, najmanje jednom dnevno, kako bi se održala prisutnost na platformi i povećala angažovanost publike.

Kako pratiti analitiku TikToka kako bi se prilagodilo vreme objavljivanja

Jedan od najboljih načina za pronalaženje najboljeg vremena za objavu sadržaja na TikToku je praćenje analitike. TikTok nudi funkcije analize koje vam mogu pomoći da vidite kada su vaši pratioci najaktivniji i kada se vaš sadržaj najbolje rangira.
Analiza može pomoći da prilagodite vreme objavljivanja tako da vaš sadržaj bude dostupan vašoj ciljnoj publici u vreme kada su najaktivniji.

Naravno, važno je imati u vidu da najbolje vreme za objavu sadržaja na TikToku nije jedini faktor koji utiče na uspeh. Kvalitet sadržaja takođe igra ključnu ulogu u privlačenju i angažovanju publike. Bez obzira na to kada objavljivanje, važno je da sadržaj bude visokog kvaliteta, kreativan i relevantan za vašu ciljnu publiku.

Prilikom kreiranja sadržaja za TikTok, možete koristiti različite formate, poput kratkih klipova, mini tutorijala, izazova i drugih zabavnih formata. Takođe, važno je da obratite pažnju na dizajn i vizuelni identitet, jer na TikToku vizuelni sadržaj igra veliku ulogu.

 

Ovde ćemo dati neke opšte smernice i alate koje možete koristiti za kvalitetnu objavu na TikToku.

Alati za objavu na TikToku:

 1. TikTok Analytics – TikTok vam pruža detaljne informacije o angažovanju vaše publike, demografiji, geografskim lokacijama, vremenima angažovanja itd. Ovi podaci vam mogu pomoći da bolje razumete kada je vaša ciljna publika najaktivnija na platformi.
 2. TikTok Video Editor – TikTok ima ugrađeni video editor koji vam omogućava uređivanje i poboljšanje vaših videa pre objavljivanja.
 3. Canva – Canva je sjajan alat za dizajniranje koji vam može pomoći da kreirate vizuelno atraktivan sadržaj za TikTok.
 4. InShot – InShot je aplikacija za uređivanje videa koja vam može pomoći da poboljšate kvalitet svojih TikTok videa.

Vreme objavljivanja:

Kao što smo gore već napisali najbolje vreme je od 18 do 22 sata, jer je to vreme kada većina ljudi koristi TikTok.
Međutim, ovo može varirati od geografske lokacije, demografije publike i vrste sadržaja koju vi objavljujete.
Dakle, vreme dnevnih objava na TikToku može biti potpuno različito u odnosu na ovaj plan.
Zato je važno koristiti TikTok Analytics kako biste bolje razumeli kada je vaša ciljna publika najaktivnija i prilagodili vreme objavljivanja prema tome.

Plan objava na TikToku može biti različit za različite brendove, teme i ciljne grupe. Ipak, evo jednog primera plana objava na nedeljnom nivou koji vam može biti od koristi:

Ponedeljak:

 • Video koji sadrži korisne savete za vašu ciljnu publiku. Ovo može biti tutorijal, DIY video ili bilo koji drugi video koji će pomoći vašoj publici da nauči nešto novo.
 • Podeliti objavu na Instagramu i drugim društvenim mrežama kako bi se povećala vidljivost.

Utorak:

 • Objaviti video koji sadrži zabavan i angažujući sadržaj za vašu ciljnu publiku. Ovo može biti video sa nekom šalom ili izazov, reakcija na nešto, itd.
 • Koristiti popularne heštegove u opisu videa kako bi se privukla nova publika.

Sreda:

 • Objaviti video koji je vezan za aktuelni događaj, praznik ili trend. Ovaj video može biti vezan za trenutni događaj, a koji može privući publiku koja je zainteresovana za to.
 • Uključiti call-to-action (CTA) u opisu videa kako bi se podstaknula interakcija publike.

Četvrtak:

 • Video koji je vezan za vaš brend ili proizvod. Ovo može biti reklama, objašnjenje proizvoda, prikazivanje novih proizvoda ili bilo koji drugi video koji će pomoći vašoj publici da bolje razume vaš brend.
 • Koristiti relevantne heštegove koji su vezani za vaš brend ili proizvod kako bi se povećala vidljivost.

Petak:

 • Video koji sadrži pitanja i odgovore ili neki drugi vid interakcije sa publikom. Ovo može biti bilo koji video u kojem odgovarate na pitanja publike ili se podstičete njihovu interakciju sa brendom.
 • Podeliti objavu na drugim društvenim mrežama kako bi se povećala vidljivost i podstakla interakcija publike.

Subota:

 • Objaviti video koji sadrži korisne savete za vašu ciljnu publiku, ali ovog puta u drugačijem formatu. Na primer, možete kreirati animirani video, ili video sa grafikama, umesto klasičnog tutorijala.
 • Koristiti heštegove u opisu videa kako bi se povećala vidljivost.

Nedelja:

 • Objaviti video koji je vezan za trend ili temu koja je popularna na TikToku. Ovo može biti bilo koji video koji je vezan za popularnu temu ili izazov koji trenutno kruži na platformi.

Nekoliko saveta

Na kraju, želimo da vam pružimo još jedan koristan savet koji će vam pomoći u postizanju uspeha na TikToku. Osim što pratite najbolje vreme za objavu sadržaja, ključno je da budete dosledni i redovni u objavljivanju.
Nemojte se oslanjati samo na jednu objavu nedeljno, već se potrudite da objavite bar nekoliko puta nedeljno kako biste zadržali pažnju svoje publike.
Takođe, ne zaboravite da pravilno koristite hashtagove i tagujete relevantne korisnike kako biste privukli veću publiku.

Evo nekoliko bonus saveta i trikova koji vam mogu pomoći da postignete još bolje rezultate na TikToku:

 1. Prilagodite svoj sadržaj publici: koristite jasne slike i izbegavajte pretrpanost informacijama.
 2. Isprobajte različite formate: TikTok pruža mnogo mogućnosti za kreativnost, pa eksperimentišite sa različitim formatima, kao što su stop-motion animacija, korak-po-korak tutorijali, izazovi i sl.
 3. Budite autentični: TikTok je platforma za zabavu, pa se trudite da vaš sadržaj bude autentičan, opušten i razigran. Ne bojte se da pokažete svoju ličnost i da se igrate sa svojim sadržajem.
 4. Učite od drugih: Pratite i analizirajte sadržaj drugih korisnika kako biste naučili šta radi dobro i kako možete primeniti te tehnike u svom sadržaju.
 5. Budite u interakciji sa svojom publikom: Odgovarajte na komentare, pitajte svoju publiku za povratne informacije i učestvujte u izazovima. To će vam pomoći u izgradnji zajednice i održavanju interesa publike.
 6. Izbegavajte preteranu promociju: TikTok korisnici traže zabavu i autentičnost, pa izbegavajte preteranu promociju svojih proizvoda ili usluga. Fokusirajte se na stvaranje zabavnog sadržaja koji će privući publiku i graditi vaš brend na prirodan način.

Nadamo se da će vam ovi bonus saveti i trikovi biti od koristi u vašem putovanju ka uspehu na TikToku!

Srećno objavljivanje na TikToku!

Da zaključimo, najbolje vreme za objavu sadržaja na TikToku zavisi od mnogih faktora i može se razlikovati od osoba ili brenda.
Međutim, prateći opšte smernice i analizirajući podatke, možete pronaći najbolje vreme za objavu sadržaja za vašu ciljnu publiku.
Takođe, imajte na umu da kvalitet sadržaja igra ključnu ulogu u uspehu na TikToku.
Upotrebnom kreativnih formata i pažljivim dizajnom, možete privući i angažovati publiku, bez obzira na to kada objavljivanje.

Napišite komentar