Marketing

Instagram Stories za vašu reklamnu kampanju

Saznajte kako da kreirate efektivne Instagram Stories reklame i kako da iskoristite Instagram alate za poboljšanje performansi vaših reklama. Naučite kako da testirate A/B verzije vaših reklama i kako da pratite rezultate pomoću Instagram Insights.
Instagram Stories su jedan od najboljih načina da privučete pažnju publike i promovišete vaš brend. Da li ste se ikada pitali kako da iskoristite Instagram Stories za vašu reklamnu kampanju?
Ovaj blog post objašnjava kako da koristite Instagram Stories za vašu reklamnu kampanju.

Postavite privlačne slike i videa

Jedan od najvažnijih faktora za uspešne Instagram Stories reklame jeste korišćenje privlačnih slika i videa. Koristite privlačne i visokokvalitetne slike koje će privući pažnju publike. Njih možete naći ovde. Takođe, pokušajte da koristite videe koji su kratki i dinamični, koji će privući pažnju publike.

Kreativni poziv na akciju

Koristite kreativne pozive na akciju koji će motivisati publiku da klikne na vaš oglas.
Na primer, možete koristiti “Kliknite ovde” ili “Pogledajte ovde” kao poziv na akciju.
Takođe, možete koristiti emotikon pozive na akciju poput “Ne propustite ovo” ili “Ovaj proizvod je must-have” kako bi privukli pažnju publike.

instagram reklama

Ciljanja publika

Kao i sa bilo kojom drugom reklamnom kampanjom, važno je da ciljate odgovarajuću publiku.
Koristite Instagram alat za ciljanje publike kako biste se fokusirali na one koji su najviše verovatni da će se interesovati za vaš proizvod ili uslugu.

Koristite Instagram alate za reklamiranje

Instagram nudi različite alate za reklamiranje poput stikera ili IGTV i objave koje se pojavljuju u news feed-u korisnika, a koje su plaćene od strane oglašivača.
Isprobajte različite alate i vidite koji od njih radi najbolje za vašu kampanju.

Analiza performansi

Važno je da pratite performanse vaših Instagram Stories reklama.Ovo morate pratiti kako biste znali koje su najefikasnije i koje treba poboljšati.
Instagram nudi Insights, alat koji vam pruža informacije o broju pregleda, klikova i druge ključne metrike vaših reklama.
Korišćenjem ovog alata možete pratiti donositi bolje odluke kada je u pitanju buduće reklamiranje.

Instagram Stories reklama

Testiranje A/B

Veoma je važno da testirate različite varijante vaših Instagram Stories reklama.
Testiranje A/B će vam pomoći da saznate šta radi najbolje i da donesete odluke o daljem poboljšanju vaših reklama.
Evo malog objašnenja šta je testiranje A/B.

Testiranje A/B je metoda koja se koristi za poređenje dve različite verzije reklame ili stranice sa ciljem da se utvrdi koja verzija funkcioniše bolje.
To se radi tako što se jedna verzija reklame ili stranice (grupa A) šalje jednoj grupi posetilaca, dok se druga verzija (grupa B) šalje drugoj grupi posetilaca.
Posle toga se analiziraju rezultati i utvrđuje koja verzija je bolje funkcionisala.
Na primer, ako želite da poboljšate konverzije na vašoj web stranici, možete testirati dve različite verzije stranice sa različitim dizajnom ili različitim pozivima na akciju.
Posle toga, možete analizirati koja verzija je imala veći broj konverzija i odlučiti da li da je koristite kao osnovnu stranicu ili da je još malo poboljšate.

Dakle, ovo isto možete primeniti i na Instagram Stories na sledeći način.
Napravite dve različite verzije Instagram Story-ja sa različitim slikama, tekstom, stikerima, CTAs (pozivima na akciju) i drugim elementima.
Posle toga možete analizirati koja verzija je imala veći broj pregleda, interakcija i konverzija.

Da bi testirali A/B, možete koristiti Instagram Insights koji će vam pružiti informacije o broju pregleda, interakcija i konverzija vaših Instagram Story-ja.
Takođe možete koristiti i treće strane alate za analizu performansi Instagram Story-ja, koji će vam pružiti detaljne informacije o tome kako se vaši Instagram Story-ji ponašaju.
Kada imate informacije o tome koji su elementi vaših Instagram Story-ja najefikasniji, možete ih koristiti u budućim kampanjama i tako poboljšati performanse vaših reklama.

Korišćenje Instagram shoppable

Ako prodajete proizvod, koristite Instagram shoppable funkciju da omogućite korisnicima da kupuju proizvod direktno sa Instagrama.

Korišćenje Instagram Live

Instagram Live je sjajan način da se povežete sa vašom publikom i promovirate vaš brend ili proizvod.
Koristite Instagram Live kako biste promovisali novi proizvod ili uslugu ili kako biste odgovarali na pitanja publike.

Korišćenje Instagram QR kodova

Instagram QR kodovi su sjajan način da se povežete s publikom i da im olakšate da pronađu vaš profil ili vašu web stranicu.
Možete koristiti QR kodove na vašim reklamama ili na vašim proizvodima kako biste omogućili publici da lako pronađu vaš brend.

Instagram Stories reklama

Kreiranje serije Instagram Stories

Kreiranje serije Instagram Stories je takođe odličan način da privučete pažnju i da ih zainteresujete za vaš proizvod ili uslugu.
Možete kreirati seriju Instagram Stories koja će se bazirati na jednoj temi ili konceptu.

Korišćenje Instagram reklama sa preklapanjem

Instagram reklama sa preklapanjem (Overlay reklame) za promovisanje događaja. Ako organizujete događaj ili imate novi proizvod koji će se predstaviti, Instagram reklame sa preklapanjem su odličan način da privučete pažnju publike i da ih pozovete na taj događaj.
Instagram reklame sa preklapanjem su format reklama u kojima se oglas prikazuje kao preklapanje na sadržaj koji korisnik gleda u trenutku.
Korisnici mogu da kliknu na reklamu i da se prebace na web stranicu događaja ili na stranicu proizvoda.
Ove reklame  privlačenje pažnju publike na vaš događaj i pozivanje ih da posete, uključe se i kupe vaš proizvod ili uslugu.

U ovom postu, pružili smo vam nekoliko korisnih saveta kako da iskoristite Instagram Stories za vašu reklamnu kampanju.
Isprobajte ove tehnike i vidite kako će se one odraziti na vašu reklamnu kampanju.

Ovde možete pročitati još korisnih infomracija u vezi sa Instagramom

Srećno!

Napišite komentar