Aplikacije

Notion aplikacija za organizaciju i produktivnost: Sve što treba da znate

Korišćenje Notion-a

Notion je jedinstvena i moćna aplikacija za upravljanje produktivnošću i informacijama koja omogućava korisnicima da čuvaju i organizuju sve svoje informacije, dokumente, zadatke i projekte na jednom mestu. Ova aplikacija kombinuje funkcije nedeljnog planera, upravljanja projektima, beležnice i biblioteke dokumenata u jednom jednostavnom interfejsu prilagođenom korisniku.

Notion omogućava korisnicima da kreiraju, čuvaju i dele svoje informacije i projekte na jednom mestu, bez potrebe za više aplikacija ili alata.
Ova aplikacija pruža fleksibilnost i kreativnost, što je čini idealnom za pojedince, timove i organizacije svih veličina i industrija.
Ukratko, Notion je alatka za upravljanje produktivnošću i informacijama koja će vam pomoći da organizujete, skladištite i delite sve svoje informacije, zadatke i projekte na jednom mestu.

Da vidimo kakva je korist od Notiona

Korisne stranice Notiona

 • Zvanična veb lokacija kompanije Notion: https://notion.com – Ovaj link vam pruža informacije o samom Notion-u, njegovim karakteristikama, cenama i korisničkom iskustvu.
 • Notion blog – Notion blog sadrži vesti, savete i uputstva o Notion-u, kao i intervjue sa korisnicima i stručnjacima.
 • Notion zajednica – Ovaj community je mesto gde korisnici Notion-a mogu da podele svoja iskustva, savete i postavljaju pitanja.
 • Centar za pomoć za Notion: https://www.notion.so/help  – Ovde možete pronaći često postavljana pitanja, savete i uputstva za korišćenje Notion-a.
 • Notion šabloni: https://notion.com/templates – Ova lokacija sadrži unapred konfigurisane šablone za Notion koje korisnici mogu da koriste za kreiranje planera, beležaka i drugih projekata.

Da biste koristili Notion, morate da znate:

 • Notion koristi interfejs kartice za skladištenje i organizovanje informacija. Morate znati kako da koristite ovaj interfejs za čuvanje i organizovanje vaših informacija.
 • Kreiranje stranica i baza podataka: Notion vam omogućava da kreirate stranice i baze podataka za skladištenje i organizovanje informacija. sa ovim delom se takođe morate upoznati.
 • Korišćenje templejta: Notion ima unapred konfigurisane šablone koje korisnici mogu da koriste za kreiranje planera, beleški i drugih projekata.
 • Notion se može integrisati sa drugim aplikacijama kao što su Google kalendar, Trello i druge. Ovo morate naučiti ukoliko mislite da koristite u kombinaciji s drugim aplikacijama.

Šta je Notion?

Notion je sve-u-jednom radni prostor koji kombinuje organizaciju zadataka, evidentiranje i funkcije baze podataka.
To znači da korisnici mogu da organizuju svoj rad, pišu beleške, planiraju projekte i drže informacije na jednom mestu.

Šta je Notion Creator?

Notion Creator je opcija u aplikaciji Notion koja omogućava korisnicima da kreiraju sopstvene biblioteke, dokumente i drugi sadržaj.
Ova opcija daje korisnicima slobodu da iskoriste svoju kreativnost i znanje za kreiranje sadržaja koji odgovara njihovim potrebama i potrebama njihovog poslovanja.

Korišćenje Notion-a

Kako da kreirate svoj prvi sadržaj u Notion Creator-u?

Pravljenje sadržaja u Notion Creator-u je jednostavno i može se uraditi u nekoliko koraka.
Prvo otvorite Notion i kliknite na opciju „Kreiraj stranicu“.
Zatim izaberite željeni tip sadržaja (npr. biblioteka, dokument ili baza podataka).
Nakon toga počnite da unosite svoj sadržaj u obliku teksta, slika, tabela ili drugih grafičkih oblika.

Funkcije Notion Creator-a

Notion Creator ima mnoštvo funkcija koje pomažu korisnicima da organizuju svoj rad i sadržaj. Neke od ovih funkcija su:

 • povezivanja stranica
 • kreiranja tabela i kalendara
 • unošenje slika i dokumenata
 • dodavanja oznaka i komentara

Korišćenje Notion Creator-a u poslu

Notion Creator se može koristiti u mnogim aspektima poslovanja, uključujući:

 • Organizacija projekata i zadataka
 • Kreiranje biblioteka i dokumenata
 • Čuvanje kontakata i informacija o klijentima
 • Planiranje i praćenje finansija

Korišćenje Notion-a

Notion za timove

Notion takođe može biti koristan za rad u timovima.
Funkcije kao što su deljenje stranica i komentarisanje omogućavaju timovima da rade zajedno na projektima i dele informacije na jednom mestu.
Timovi takođe mogu da koriste funkcije Notion Creator-a da kreiraju biblioteke zajedničkog znanja, planiraju zadatke i prate napredak projekta.

Integracije sa drugim aplikacijama

Notion takođe ima mnoštvo integracija sa drugim aplikacijama, uključujući Google Drive, Trello, Slack i mnoge druge.
Ove integracije omogućavaju korisnicima da automatizuju određene procese i lakše rade sa svojim podacima.

Bezbednost i privatnost

Notion ima snažne bezbednosne funkcije i karakteristike privatnosti kako bi se osiguralo da su podaci korisnika bezbedni.
Korisnici mogu da izaberu da dele svoje stranice samo sa određenim ljudima ili timovima, a Notion takođe koristi enkripciju.

Cena

Notion ima besplatnu verziju koja omogućava korišćenje osnovnih funkcija, kao i premijum verziju sa više funkcija i integracija.
Cene variraju u zavisnosti od potreba korisnika i veličine tima.

Notion Creator je kreativna opcija u Notion-u koja omogućava korisnicima da kreiraju sadržaj koji odgovara njihovim potrebama i potrebama njihovog poslovanja.
Ova opcija ima mnogo funkcija za organizovanje i deljenje informacija, kao i integracije sa drugim aplikacijama. Pojam je siguran i privatan i može se koristiti u mnogim aspektima poslovanja i timskog rada.

Nekoliko načina da zaradite od Notion-a

 • Prodaja vašeg sadržaja: Korisnici koji su kreirali sadržaj u Notion Creator-u i zadovoljni su rezultatima, mogu ga prodati na platformama kao što su Gumroad, Udemy ili Skillshare.
 • Konsultant: Ukoliko ste usavršili korišćenje Notion-a možete pružiti usluge savetovanja i podrške drugim korisnicima i kompanijama.
 • Prodaja ekstenzija: Korisnici koji su programeri ili razvijaju ekstenzije za Notion mogu ih prodati preko razmih marketinških platformi za prodaju plagina ili na svojim sajtovima.
 • Online kursevi: Ako želite da podelite svoje znanje znanje o Notion-u možete kreirati onlajn kurseve i da ih prodati ih na platformama kao što su Udemy ili Skillshare.
 • Prodajte šablone: Ukoliko ste kreirali dobre templejte za Notion koji olakšavaju korišćenje drugim korisnicima možete ih prodati.
 • Prodaja knjiga i vodiča: Korisnici koji su prošli kroz proces učenja i sticanja znanja o Notion-u mogu kreirati knjige ili vodiče i prodavati ih u onlajn prodavnicama kao što je Amazon ili na sopstvenim veb sajtovima.
 • Prodaja usluge implementacije: Ako ste stručnjak za implementaciju Notion-a u kompanijama, možete pružiti uslugu implementacije i zarade kroz ugovore sa klijentima ili preko freelancer platformi.

Važno je napomenuti da svaka od ovih opcija može zahtevati dodatno ulaganje vremena, znanja i resursa.

Gde je najbolje mesto za oglašavanje vašeg Notion naloga?

Postoji mnogo načina gde možete ponuditi Notion i da promovišete svoje usluge ili proizvode.

Društvene mreže: Notion možete najbrže promovisati na Tviteru, zatim na Linkedinu, ako uzmemo u obzir da već imate pratioce tamo i na kraju Facebook ili Instagram.
U svakom slučaju ona mreža na kojoj imate najviše pratioca.
Freelance platforme: Notion možete ponuditi i na platformama poput Upwork, Fiverr ili Freelancer.
Tržište integracija i templejta: Ukoliko koristite i Canva-u, opasno dobru kombinaciju možete da napravite za Notion i oglašavanje naloga na Integrations Marketplace ili Templates Marketplace.
Online kursevi: Ukoliko objavljujete onlajn kurseve na Notion-u možete reklamirati i svoj nalog na platformama za onlajn kurseva kao što su Coursera, Udemy, Skillshare i drugi.
Blog i veb lokacije: Korisnici mogu da objavljuju blogove ili imaju veb lokacije na kojima promovišu svoj Notion nalog i svoje usluge ili proizvode.

Napišite komentar