Aplikacije

Python paketi za povlačenje podataka o kriptovalutama

Tržište kriptovaluta ne jenjava i sve je više python programera koji se prebacuju u sferu kriptovaluta i blokčejna. Trend je i danas na snazi bez obzira na pad cena i na prošlogodišnja propadanja nekoliko kirptovaluta. Uglavnom, upotreba i korišćenje podataka sa tržišta bitkoina i drugih valuta za proizvodnju kripto-baziranih firmi je započelo potpuno novo poglavlje.
Postoji nekoliko izvora za dobijanje podataka o kriptovalutama, ali pouzdanost je najvažniji aspekt koji treba uzeti u obzir, pa tako možete uzeti u obzir  Python biblioteke za povlačenje podataka .
U ovom članku ćemo pogledati neke od korisnih Python paketa za odlično povlačenje podataka o kriptovalutama.

Novi igrač pod imenom Alpha Vantage dobio je na snazi ​​kada je Yahoo Finance API prestao da radi. Bio je jedan od prvih dobavljača podataka i na početku je služio kao odlična zamena za Yahoo Finance API. Do ove tačke, upotreba Alpha Vantagea se nije smanjila. Najbolji aspekt je to što je većina podataka besplatna za korišćenje do određenog nivoa, a oni nude stotine API endpointsa za sve vrste podataka.
Nude odličnu dokumentaciju s gomilom primera, iako nije tako sofisticirana kao IEX Clouds.

Python biblioteka pod nazivom Pandas DataReader izvlači podatke iz istorije za određenu deonici ili simbol kriptovalute iz Yahoo Finance API-ja. Kako nije potreban API ključ za izdvajanje podataka, analizu podataka ili manipulaciju podacima, ovaj resurs je pogodan za početnike. Podaci koji su izvučeni i originalni tržišni podaci su praktično identični.

YFinance je Python biblioteka koja se koristi za izdvajanje različitih tipova tržišnih podataka, slično kao Pandas DataReader. Uz pomoć YFinance, moguće je izdvojiti ne samo istoriju podatke, već i informacije o relevantnim temama, kao što je profil određenog simbola.

Uz pomoć svojih vrlo prilagodljivih API-ja, CryptoCompare omogućava korisnicima da izvuku brojne vrste podataka o kriptovalutama. Mnoge API krajnje tačke (endopoints), uključujući one koje sadrže različite vrste blockchain podataka, dostupne su korisnicima. Većina korisnika voli da koristi CryptoCompare zbog web stranice prilagođene korisniku i dokumentaciji, gde se odgovarajući API URL-ova može izgraditi i prilagoditi.

Ogroman niz API krajnjih tačaka koje nudi IEX Cloud uključuje tržišne podatke za deonice, robu, valutu, opcije i kriptovalute. API je jednostavan za korišćenje u bilo kom programskom jeziku, a podaci su pouzdani. API ima nekoliko vrlo prilagođenih parametara koji se mogu koristiti za dobijanje potrebnih podataka. Iskreno treba ceniti koliko je truda i vremena IEX Cloud uložio u izradu odlične dokumentacije.

Sa ogromnim brojem API krajnjih tačaka za sve vrste tržišnih podataka, Twelve Data je sada jedan od najboljih proizvođača tržišnih podataka. Twelve Data API ima jednu od najboljih dokumentacija ikada i izuzetno su jednostavan za korišćenje. Ako želite da naučite kako da izvučete kripto podatke preko API-ja, ovo je fantastična polazna tačka.

Python o kriptovalutama

Redovno ažuriranje tržišnih podataka na Poligon.io je jedna od njegovih najboljih karakteristika. Podaci se ažuriraju u realnom vremenu i nude neke od najpreciznijih informacija o tržištu. Ova platforma pruža beskonačan broj API-ja sa odličnom dokumentacijom, baš kao i Twelve Data.

Svaka krajnja tačka je dobro objašnjena sa nekoliko primera u dokumentaciji Messari API-ja. Oni čak nude Python, JavaScript i shell skripte potrebne za podnošenje zahteva za API. Podela zastarelih funkcionalnih API-ja od zastarelih API-ja u dokumentaciji API-ja je drugo pitanje. Međutim, imaju problem podela zastarelih funkcionalnih API-ja u dokumentaciji API-ja.

Funkcija get_cripto_data() Python paketa Fastquant, koja se uglavnom fokusira na testiranje tehnika trgovanja, nudi pouzdane podatke o kriptovalutama. Ovom metodom mogu biti vraćeni podaci iz istorije o tržištu za datu kriptovalutu u definisanom periodu.

Još jedna korisna alatka koja nudi priličan broj API krajnjih tačaka sa odličnim konfiguracionim mogućnostima je Coinlayer. Podaci imaju odličnu dokumentaciju i prilično su pouzdani. Sa bilo kojim programskim jezikom, interakcija sa API-jima je jednostavna.

Napišite komentar