Sajber bezbednost

Posle cenzure govor mržnje postaje legitiman na Fejsbuku

Posle cenzure govor mržnje postaje legitiman na Fejsbuku

Sve ono što je nekad bilo dobro na društvenim mrežama više ne postoji. Posle cenzure govor mržnje postaje legitiman na Fejsbuku i Instagramu.
Retko ko je mogao da pomisli da će biti ovoliko cenzure, blokiranog sadržaja i zabrane govora, ali od juče može slobodno da se poziva na linč jednog naroda.

Do sada ste verovatno iskusili na mrežama, ukoliko ste nekog opsovali ili se niste slagali s nečijim političkim stavovima, da vas neko prijavi, a nalog bude blokiran.
E, pa sada to više neće biti slučaj, ali samo ukoliko to uradite i pozovote na linč ili ubijanje ni manje ni više nego pripadnike Ruske vojske!
Da fašizam bude veći, sad je dopušteno da se piše o tome na mrežama Fejsbuk i Instagram, te će se tako tolerisati govor mržnje usmeren ka ruskom narodu.
Do sada smo videli u Evropi da su ih izbacivali iz studentskih domova, sa posla, ukidane simfonije, razbijani im izlozi na prodavnicama, bacanja crvene farbe na ambasade i druge slične nacističke metode, koje izgleda da nisu zasterele ni posle 80 godina od Drugo svetskog rata.

Na slici ispod može se videti kako je kompanija META (Facebook) dala odobrenje da se slobodno može pozivati na nasilje nad Rusima i Ruskim vojnicima.

Posle cenzure govor mržnje postaje legitiman na Fejsbuku

Ali, ovde nije kraj.

Otišli su dalje u svojim psihotičnim izjavama.

“Meta platforma će omogućiti korisnicima Fejsbuka i Instagrama u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika u kontekstu invazije na Ukrajinu, prema internim i-mejlovima koje je Rojters video u četvrtak, što predstavlja privremenu promenu  politike govora mržnje.
Kompanija društvenih medija takođe privremeno dozvoljava neke objave koje pozivaju na smrt ruskog predsednika Vladimira Putina ili beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka u zemljama uključujući Rusiju, Ukrajinu i Poljsku, navodi se u nizu internih mejlova upućenih njenim moderatorima sadržaja.!”

Privremene promene politike o pozivima na nasilje prema ruskim vojnicima odnose se na Jermeniju, Azerbejdžan, Estoniju, Gruziju, Mađarsku, Letoniju, Litvaniju, Poljsku, Rumuniju, Rusiju, Slovačku i Ukrajinu, navodi se u jednom e-mailu.

Fašistički pretraživači

Još jedan u nizu fašističkih ispada dolazi od direktora dobro pozanog pretraživača DuckDuckGo, Gabrijela Vajnberga.
Ovaj, nekada, dobar pretraživač, koji je u stvari bio alternativa Google zbog privatnosti korisnika, sada je postao i gori od Googla.

Jednostavno, direktor je razočaran ponašanjem Rusije, ali nekako mu nije palo na pamet da uvede iste mere kada je bilo u pitanju bombardovanje Sirije od strane SAD i saveznika pre par godina.
Dakle, nema kraja licemerstvu Zapadnih kompanija, koje misle da na ovakav način mogu da reše neko političko pitanje u svetu.
Ovakvu demokratiju mnogi nisu zamišljali da će ovako izgledati.

Informacioni rat protiv Rusije je trenutno na maksimumu.
Ovakve objave samo raspiruju mržnju među narodima i ništa konkretno ne donose u smirivanju situacije.

Štaviše, izjave ovakvih mozgova mogu samo da nateraju ljude da napuste neke od društvenih mreža i da se presele na druge, koje zabranjuju govor mržnje.
Jedan od takvih mreža jeste Telegram, na koji se za desetak dana sa Tvitera “preseleilo” više od 10 miliona korisnika.

Postoje dve beskrajne stvari na svetu, to su univerzum i ljudska glupost.

Ovo drugo nam dokazuju svaki dan.

 

Posle cenzure govor mržnje postaje legitiman na Fejsbuku

 

 

Napišite komentar