Sajber bezbednost

Ruski hakeri iz grupe KillNet oborili zvaničnu veb stranicu Anonimusa

Na mreži se pojavio apel ruskih hakera iz grupe KillNet, koji su oborili zvaničnu veb stranicu Anonimusa .

Grupa Anonimusi je već 25 februara objavila “sajber rat“ Rusiji, a sve u vezi sa situacijom oko Ukrajine.
Nakon toga su hakovali sajtove novinske agencije TASS, kao i publikacije Komersant, Izvestia, Fontanka, Mel, Forbes i još pedesetak rugih velikih sajtova i portala.
Anonimusi su na sajtovima, kao i na društvenim mrežama objavili su poruke u kojima se poziva na prekid specijalne vojne operacije za zaštitu Donbasa.
Međutim, danas se na Mreži pojavio apel ruskih hakera iz grupe KillNet.

Oni su pozvali građane Ruske Federacije da ne veruju glasinama i da ne sumnjaju u ispravnost postupaka ruske vlade.

Pozdrav vama, ruski narode. Internet je pun lažnih informacija o hakovima ruskih banaka, napadima na ruske medijske servere i još mnogo toga. Sve ovo nije opasno za ljude. Ova “informativna bomba” nosi samo tekst. I nema više štete. Ne nasedajte na lažne informacije na Internetu. Ne sumnjajte u svoju zemlju“, navodi se u apelu.

Ruski hakeri su takođe rekli da su uspeli da obore zvanični sajt Anonimusa

„Vrlo brzo će se ovaj sukob okončati i naći ćemo mir. Ne bojte se, građani Rusije, niko i ništa vam ne može ugroziti. Anonimni hakeri, vodite računa o obnavljanju vašeg sajta, izgleda veoma jadno u pozadini vaših pretnji našoj zemlji “, navodi se u poruci.

 

 

Nekoliko dana zaredom, sajt Federalne novinske agencije bio je podvrgnut snažnom DDoS napadu. FAN je deo Patriot Media Group, koja obuhvata medije iz svih regiona Rusije. Naši vojni dopisnici rade na licu mesta, pokazujući istinu o tome šta se zaista dešava u Donbasu, prenosi FAN-riafan.ru .

Napišite komentar