E-Poslovanje

SFERA lansira novi internet u Rusiji

SFERA lansira novi internet u Rusiji

Lansiranje novih orbitalnih konstelacija obezbediće stvaranje nezavisnog, “neuništivog” satelitskog interneta u Rusiji. Tačnije SFERA postaje novi izolovani internet za Rusiju.
To je saopštio generalni direktor “Roskosmosa” Dmitrij Rogozin na sastanku sa poslanicima LDPR.

Prema Rogozinu, lansiranje novih orbitalnih konstelacija omogući će stvaranje vlastitog interneta na teritoriji Ruske Federacije.
Dodao je i da će realizacija planova za lansiranje nove svemirske opreme omogućiti Sevmorputu neophodne svemirske usluge i stvoriti vlastiti internet do 2025. godine.

Dmitrij Rogozin: “Imperativ je da zemlja ima, za državu poput naše, nezavisan, nezavisan svemirski internet. Zemaljska oprema treba da bude što jeftinija kako bi je ljudi mogli koristiti. Tada ćemo biti neranjivi, jer smo trenutno i u ovoj oblasti pod pritiskom.”

Istovremeno je napomenuo da zbog ruske geografske širine, gde je oko 70% teritorije permafrost, polaganje optičkih vlakana nije baš efikasno.

SFERA lansira novi internet u Rusiji

Prema poslednjim podacima, do 2030. godine konstelacija sistema Ruske SFERE trebala bi da uključi ​​638 svemirskih letelica, od kojih su 334 komunikacioni sateliti, 249 uređaja za daljinsko snimanje Zemlje i 55 navigacijskih satelita.
Roskosmos je izračunao da će u roku od 10 godina biti potrebno lansirati 88 srednjih raketa Sojuz-2.1b, 36 lakih raketa Angara-1.2 i 24 teške rakete Angara-A5.

Napišite komentar