E-Poslovanje

Švajcarska planira da blokira kriptovalute Rusa

kriptovalute

Švajcarska vlada namerava da zamrzne digitalnu imovinu Rusa na centralizovanim kripto berzama i drugim uslugama kriptovaluta koje deluju u nadležnosti te zemlje, prenosi Financial Times. Švajcarska se pridružila međunarodnim sankcijama Rusiji zbog vojne specijalne operacije u Ukrajini.

Prema publikaciji, blokiranje digitalne imovine ruskih stanovnika zaštiti će integritet blockchain industrije u Švajcarskoj. Prema rečima švajcarskog ministra finansija Guya Parmelina, vlada je prethodno zamrznula bankovne račune i drugu imovinu 223 klijenta iz Rusije.

Iz Švajcarske, ruski predsednik Vladimir Putin, premijer Mihail Mišustin i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, su podvrgnuti ličnim sankcijama.
Švajcarske banke će takođe zamrznuti svoju finansijsku imovinu

Ranije su velike kripto berze Binance, Kraken, KuCoin i AAX izjavile da ne nameravaju da blokiraju račune ruskih korisnika.
Međutim, 3. marta Binance je ograničio pristup korisnicima ruskih bankovnih kartica koji su potpali pod međunarodne sankcije.
Istovremeno, kripto berza je uverila da ne želi da zamrzne račune miliona ruskih korisnika, ali je spremna da se pridržava novih međunarodnih ograničenja.

Sankcije zapadnih zemalja usledile su nakon početka vojne operacije u Ukrajini. Restrikcije su dovele do kolapsa kursa rublje, kursevi evra i dolara su zabeležili svoje istorijske maksimume.

 

Napišite komentar