Marketing

Kako prodati garderobu na Instagramu: Korak po korak

Kako prodati garderobu na Instagramu: Korak po korak

Iako je prodaja garderobe na  Instagramu očigledno u usponu, važno razmotriti povećanje opšte svesti o brendu i vidljivosti.
Na sreću, to možete učiniti pomoću Instagram oglasa.
Kada je u pitanju ciljanje vaših oglasa, Instagram ima više opcija od većine drugih platformi društvenih mreža. Možete da odaberete da ciljate svoje oglase na osnovu faktora kao što su lokacija, uzrast, pol i interesovanja.
Takođe je moguće da fokusirate svoje oglase na određene brendove i heštegove.
Oglašavanje na Instagramu je posebno korisno za modne trgovce, jer je lako ciljati određenu publiku.
Na primer, možete da odlučite da fokusirate svoje oglase na mlade žene koje žive u vašoj blizini.
Ovo vam omogućava da se usredsredite na potencijalne kupce i objavite svoje ime ili brend.

Kako prodati garderobu na Instagramu: Korak po korak

Najbolji način za prodaju garderobe na Instagramu je kreiranje brenda garderobe. Stvaranje brenda je jedini dokazani način da budete uspešni na Instagramu. Možete pokušati da prodajete proizvode različitih brendova i nadati se uspehu.
Međutim, u većini slučajeva to ne funkcioniše. Morate da izgradite pratioce da biste mogli da promovišete sopstveni brend i proizvode.

Evo stvari koje možete učiniti da izgradite brend na Instagramu

Napravite sjajan profil: Pre nego što uopšte pomislite da prodate bilo šta, morate da se uverite da je vaš profil spreman.
Trebalo bi da budete sigurni da imate profil profesionalnog izgleda koji dobro predstavlja vas ili vašu kompaniju ili radnju.
Kreirajte konzistentan sadržaj: Kada kreirate brend i počnete da gradite pratioce, od suštinskog je značaja da budete dosledni sa svojim objavama.
Potrduite se da zadržite angažovanje svojih pratilaca, tako da se stalno vraćaju da kupuju kod vas.
Interakcija sa svojim pratiocima: Angažovanje sa pratiocima je izuzetno važno.
Pokušajte da odgovorite na što više komentara i poruka, a da ne budete previše naporni ili dosadni.

Koristite visokokvalitetne fotografije da povećate angažovanje

Nema sumnje da je vizuelni marketing važan kao i uvek. Međutim, na Instagramu funkcioniše drugačije nego na drugim platformama društvenih medija.
Glavni razlog je što je fokus na slikama umesto na tekstu.  Instagram nije mesto za slanje neželjene pošte svojim pratiocima u porukama o prodaji i informacijama o proizvodima.
Umesto toga, to je mesto za angažovanje na smislen način. Izvesno je prodavati odeću na Instagramu ili drugim vizuelnim platformama, ali morate biti oprezni iz nekoliko razloga.
Ne možete jednostavno postaviti sliku para cipela i očekivati da će ih ljudi kupiti. Morate privući svoje pratioce i pokazati im zašto su vaši proizvodi vredni novca. Jedan od najboljih načina da to uradite je postavljanje visokokvalitetnih slika.

Kako prodati garderobu na Instagramu: Korak po korak

 

Koristite influensere da izgradite poverenje i kredibilitet

Jedan od najvećih problema sa kojima se trgovci suočavaju kada pokušavaju da prodaju garderobu na mreži je uspostavljanje poverenja i kredibiliteta.
Tu dolaze Instagram influenseri.
Ako ste partner sa uglednim Instagram influenserom i promovišete njihove proizvode, možete izgraditi poverenje i kredibilitet.
Važno je zapamtiti da marketing uticaja nije nešto što možete početi da radite iz hira.
Morate to isplanirati i pobrinuti se da bude od koristi za obe strane.
Ukratko, potrebno je da potražite influensere u svojoj niši i doprete do njih. Trebalo bi da im ponudite obostrano koristan posao, kao što su novac ili besplatni proizvodi.

Prodajte na mreži pomoću Shopify platforme ili Woocommerce aplikacije za e-trgovinu

Ako želite da podignete prodaju garderobe na Instagramu na viši nivo i zaradite ozbiljan novac, razmislite o prodaji preko Shopify-a.
Shopify je platforma koja vam omogućava da prodajete svoje proizvode na mreži.
Takođe dolazi sa aplikacijom koja vam omogućavaju da prodajete proizvode direktno preko Instagrama.
Shopifi ima ogroman izbor šablona i aplikacija koje možete koristiti za kreiranje onlajn prodavnice.
Kada vaša prodavnica bude na mreži, možete početi da prodajete.

Takođe možete da koristite svoj Instagram nalog za listanje proizvoda i kreiranje stranica proizvoda. Ovo čini prodaju na mreži još lakšom, jer vaši kupci mogu da pristupe vašim proizvodima sa oba naloga.

Zaključak

Prodaja garderobe na mreži pomoću Instagrama može biti izazov. Međutim, ako uspete da stupite u kontakt sa svojim pratiocima, izgradite poverenje i kredibilitet i kreirate dosledne i visokokvalitetne postove, imate velike šanse za uspeh.
Nema sumnje da je Instagram transformisao modnu industriju. Ako prodajete garderobu na mreži, morate da koristite Instagram u svoju korist.

Napišite komentar