Aplikacije

TikTok obustavlja prenos uživo u Rusiji

Društvena mreža TikTok obustavlja prenos uživo u Rusiji zbog novog tyv. "lažnog zakona". TikTok je ograničio rad u Rusiji zbog "lažnog zakona".  Sada korisnici ne mogu koristiti prenos uživo i postavljati nove video zapise.

Društvena mreža TikTok obustavlja prenos uživo u Rusiji zbog novog tzv. “lažnog zakona”.
Korisnici trenutno ne mogu raditi prenos uživo ili postavljati nove video zapise.

To je učinjeno u vezi sa “zakonom o lažnjacima” usvojenim dan ranije, koji predviđa krivičnu odgovornost za “lažnje” o postupcima ruskog vojnog osoblja, kao i za pozivanje na sankcije.

“ U svjetlu novog ruskog zakona o ‘lažnim vijestima’, nemamo izbora osim da obustavimo prenos uživo i kreiranje novog sadržaja za našu video uslugu dok proučavamo sigurnosne implikacije ovog zakona. Naš servis za razmenu poruka u aplikaciji neće biti pogođen “, navodi Tik Tok u objavi na Twitteru.

“Zakon o lažnjacima” usvojen je u Rusiji u rekordnom roku: u jednom danu odobrili su ga Državna duma i Veće Federacije, a potpisao i Vladimir Putin. Za širenje svesno lažnih informacija o Oružanim snagama Ruske Federacije pod maskom pouzdanih poruka predviđena je novčana kazna od 700 hiljada do 1,5 miliona rubalja, maksimalna kazna, ako je sveesno lažna informacija za posledicu imala teške posledice, do 15 godina zatvora.

Podsetimo i da je prošle nedelje Roskomnadzor optužio TikTok da je sa svoje platforme uklonio sadržaj koji je objavila novinska agencija RIA Novosti.
Roskomnadzor je napomenulo da se “ovakvim postupcima administracije društvene mreže TikTok krše ključni principi slobodnog protoka informacija i nesmetanog pristupa njima “.
Ukupno je Roskomnadzor izbrojao 7 činjenica diskriminacije službenih naloga ruskih medija i javnih ličnosti na TikToku od maja prošle godine.

Тik-Tok je danas nedostupan na teritoriji Ruske Federacije i mnogi su se suočili sa problemom nemogućnosti postavljanja novog videa.

Napišite komentar