Aplikacije

Rusija pravi svoju berzu kripto valuta

Rusija pravi svoju berzu kripto valuta

Rusija ima resurse da stvori sopstvenu berzu kripto valuta, rekao je zamenik Državne dume Aleksandar Jakubovski.
On je dodao da ruski kripto rudari neće napustiti kripto tržište.
Rusija je prošle godine u septembru 2021 godine,  zauzela treće mesto po tehničkim kapacitetima koji se koriste pri radu sa kriptovalutama.

“Dakle, imamo sve resurse, uključujući kreiranje sopstvene berze, korišćenje drugih načina plaćanja, korišćenje drugih platformi.
Kripto valute i berza su oblasti o kojima je teško govoriti kada su stvarna funkcionalna ograničenja u pitanju za našu zemlju“, rekao je Jakubovski.

On je dodao da će nacionalno zakonodavstvo koje se trenutno formira u ovoj oblasti omogućiti Rusiji pristup finansijskom tržištu.
Takođe, prema rečima poslanika, time će se minimizirati šteta od sankcija pod kojima je Rusija.

Rusija ima višak energetskih kapaciteta, u nizu ruskih regiona se nalaze i viškovi resursa za odnovljivu zelenu električnu energiju – to su kaskade hidroelektrana, na primer, u Irkutskoj oblasti i Krasnojarskoj teritoriji, rekao je Jakubovski.

“Bilo bi pogrešno ne iskoristiti ovaj potencijal za razvoj privrede i zemlje. Danas shvatamo da su blockchain tehnologije i startapovi u ovoj oblasti budućnost.
Zabrane i sankcije ovde neće rešiti ništa – možete samo izgubiti objektivnu prednost koju sada imamo, čak i pod sankcijama “, upozorio je poslanik.

Predložio je da se domaće, tačnije kućno i industrijsko rudarstvo uvede u odvojene vidove privredne delatnosti, da se pojednostavi proces registracije, maksimalno pojednostavi dokumentacija, da se uspostavi minimalna poreska stopa i pojednostavi plaćanje poreskih davanja.
Jakubovski takođe smatra da mere podrške IT industriji, koje je potpisao predsednik, treba proširiti barem na industrijsko kripto rudarstvo.

Krajem februara SAD, Evropska unija i druge zemlje uvele su seriju sankcija ruskim bankama, desetinama kompanija u finansijskom, odbrambenom i svemirskom sektoru.
To se dogodilo nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin najavio specijalnu operaciju na teritoriji Ukrajine.
Neke berze i usluge kriptovaluta uvele su razna ograničenja za Ruse.
Zamenica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland rekla je da vlasti SAD, zajedno sa saveznicima u Evropi, istražuju opcije za ograničavanje pristupa Rusije kriptovaluti.

Rusija pravi svoju berzu kripto valuta

Napišite komentar