Aplikacije

Rusi napravili operativni sistem umesto Windowsa

Rusi napravili operativni sistem umesto Windowsa

Nakon uvođenja sankcija Rusiji u IT industriji, okrenuli su se domaćem proizvodu. Rusi su napravili operativni sistem umesto Windowsa.
Operativni sistem ROSA Chrome, je Linux distribucija potpuno prilagođena očekivanjima korisnika u zamenu za Windows operativne sisteme.

Sistem postoji u desktop i server varijanti, pogodan je za sve vrste poslova i što je najbitnije mnogo je bezbedniji za korisnika nego Windows OS.

Ruski operativni sistem ROSA “CHROME” je optimalno rešenje za zamenu MS Windows-a, jer:

 1. Kompanija NTC IT ROSA proizvela je sopstvenu distribuciju Operativnog Sistema ROSA Chrome.
  To znači da sistem koristi poslednju ažuriranu verziju Kernela i platforme Java, gde su sve komponente kompatibilne jedna sa drugom i gde je urađeno komplet testiranje na ovo rešenje.
 2. Sva prava unutrašnja i spoljašnja, kao i prava na operativni sistem zadržava kompanija NTC IT ROSA.
 3. NTC IT ROSA je razvila svoj softverski repozitorijum koji sadrži sve, izvorni kod Kernela i komponenti Operativnog Sistema.
 4. Operativni sistem ROSA Chrome je softver otvorenog koda, tako da klijenti i progmraeri trećih strana u svako doba mogu da koriste sve potrebne komponente i kodove koji su sažeti u jedan repozitorijum, a ne na različitim serverima ili da kodovi podležu različitim grupama programera.
 5. Operativni sistem ROSA Chrome je bezbedan OS, koji ne sadrži markere i nedeklarisane  karakteristike, tako da je svaka komponenta testirana tokom sklapanja distribucije.
  Istovremeno, ažuriranja softvera se rade na nivou čitavog kompleta za distribuciju OS-a u celini, a ne pojedinačnih komponenti koje su isključene sa udaljenih servera za ažuriranje. Svi serverski kapaciteti koje koristi  kompanija IT ROSA u razvoju i distribuciji softvera nalaze se u Rusiji.
 6. Kompanije “NTC IT ROSA” napravila je sopstveno okruženje za razvoj i izgradnju softverskih proizvoda za Linux OS i kreiranje distribucija na osnovu njih sa pogodnim grafičkim interfejsom (slično GitHub-u).
 7. Podrška za OS ROSA “CHROME” se sprovodi u okviru sopstvene tehničke politike kompanije “NTC IT ROSA”. To znači da će, ako je potrebno, programeri kompanije izvršiti korekcije ne samo pojedinačnih paketa i komponenti, već i jezgra OS, te tako će zameniti OS komponente drugim ili će se vratiti na prethodne verzije softverskih paketa.
 8. Fleksibilna tehnička politika kompanije omogućava promenu sastava distributivnog kompleta OS prema individualnim zahtevima korisnika.
 9. Poznavanje i upravljanje arhitekturom operativnog sistema u celini omogućava stručnjacima “STC IT ROSA” da pruže tehničku podršku korisnicima 24/7 i izvrše izmene softverskih proizvoda u najkraćem mogućem roku.
 10. Operativni sistem ROSA „CHROME“ dostupan je u desktop i serverskoj verziji.
 11. OS ROSA „CHROME“ se pokreće i radi na procesorima k86 i ARM arhitekture.
 12. OS ROSA “CHROME” je kompatibilan sa proizvodima i rešenjima mnogih domaćih i stranih proizvođača softvera i hardvera.
 13. Partneri “NTC IT ROSA” – dileri, distributeri i sistem integratori – su zastupljeni u svim regionima Ruske Federacije.
 14. Fleksibilni uslovi licenciranja koje nudi “NTC IT ROSA” čine jednostavan i praktičan OS ROSA „CHROME“ dostupnim za korišćenje preduzećima i organizacijama bilo koje veličine i vrste delatnosti.
 15. OS ROSA “CHROME” je uvršten u jedinstveni registar ruskog softvera Ministarstva digitalnog razvoja, komunikacija i masovnih medija Ruske Federacije pod brojem 1607.

 

Rusi napravili operativni sistem umesto Windowsa

 

 

1 komentar

Napišite komentar